pondělí 22. června 2015

Rozběhnutá Olomouc

Mnoho z vás možná také běželo v sobotu Mattoni 1/2Maraton Olomouc, stejně jako my. Někteří běželi kvůli času, jiní jen tak pro radost. Jedno je ale jisté – tato akce vždy dokonale rozvíří sportovní atmosféru minimálně na celé léto. Jak ale správně zregenerovat a udržet se ve formě? Máme pro vás několik tipů:


1) Hydratujte tělo dostatečně!

Nezapomeňte, že vaše tělo během půlmaratonu vypotilo velké množství tekutin, které je potřeba nahradit. Během náročnějších tréninků vsaďte např. na ISO drinx od Nutrendu – jedná se o hotový isotonický nápoj, který je nabízen ve čtyřech různých příchutích (citron, cool, mix berry a pomeranč). Je ideálním řešením pro hydrataci a prostřednictvím speciálního sacharidu Palatinose vám pomůže doplnit také energii během intenzivní zátěže s délkou trvání do 60 minut. Je efektivní také pro doplnění ztracených minerálů.

2) Protáhněte svaly

Strečink je prostě základ! Protáhněte pořádně hlavní svalové skupiny a vše, co bolí či táhne. A pokud máte nějaká zranění, kterým jste doposud nedávali pozornost, vyřešte to "zatepla". Než se z toho stane vážný problém.



3) Dejte si záležet na svém jídelníčku

Jezte pravidelné menší porce a snažte se držet jídelníček v poměru 4:1 (sacharidy:bílkoviny). Obzvláště v létě můžete do svého jídelníčku zařadit mnoho sezonních druhů ovoce i zeleniny. Mrkněte třeba do Olomóckého Špajzu v přízemí Galerie Šantovka.




4) Odpočívejte!

Pokud vám to zaměstnání dovolí, zkuste si dát po obědě "siestu" – stačit bude 20 minut. Uvidíte, jak vás to skvěle nakopne a nastartuje na druhou část dne. A pokud děláte dvanáctky, dopřejte si vydatný spánek kdykoli máte volno. Spánkový deficit nejde prodlužovat donekonečna.



5) Zajděte si na masáž

Spánek je super, ale taková masáž vám kromě úlevy může také pomoct rozběhnout lymfatický systém. Dopřejte si klasickou relaxační, sportovní či manuální lymfatickou. Z těla se vám vyplaví toxiny a bude vám skvěle!



Žádné komentáře:

Okomentovat