pátek 5. února 2016

ŠATNÍK



                          Jak vytřídit šatník
Je sice ještě zima, ale počasí spíš jarní, a já…stejně, jako spousta z Vás miluju, když sluníčko začíná hřát a můžu pomalu odložit těch tisíc vrstev a vyrazit jen v novém kabátku. A u mě to vše začíná už teď, pustím fajn hudbu a protřídím šatník, ať je místo na nové super kousky, které nutně potřebuji, však to znáte :)…zkuste to také a pokud si netroufáte, vezměte na pomoc stylistku. 



Jak na to ?

Vyhraďte si klidně celý den, ať vše v pohodě stihnete. Buďte v pohodě, protože pokud nebudete mít zrovna svůj den, dopadne to tak, že vyhodíte všechno, nebo naopak nic.
 
POZORUJTE!
Zmapujte si veškeré prostory, kde uskladňujete oblečení, ale i doplňky, kabelky, boty a šperky, protože i to je potřeba zahrnout do třídění.
 
ZKOUŠEJTE!
 Zkoušejte a kombinujte. Asi některé věci v šatně jen potkáváte, ale nenosíte a tak vám zabírají místo zcela zbytečně. Při zkoušení zjistíte, zda vám některé věci, třeba už nesedí, nelíbí se vám  nebo naopak přijdete na neobvyklé kombinace, jak je nosit.  

UDĚLEJTE 3 HROMÁDKY!

Nechte si– vše co nosíte, máte rádi, sedí vám, sluší vám a je v dobrém stavu.

Prodejte, vyměňte nebo darujte – vše, co je v dobrém stavu, ale nesedí vám, není už váš styl, má stále visačku.
Některé věci si můžete vzájemně vyměnit s kamarádkami. To, co není váš styl ale je pěkné, se může hodit někomu jinému a naopak. 
Nenechávejte si věci v naději, že do nich zhubnete.

Zbavte se – vše, co už ztratilo svůj tvar, sepralo se, má žmolky, které už nejdou odstranit, je roztržené, nenávratně špinavé. Tyhle věci si nenechávejte ani na doma! I doma se musíte cítit dobře. Není potřeba mít 30 reklamních triček na chalupu, 20 legínů na doma, trička s infantilními obrázky pod svetr atd. Však ty věčné argumenty proč něco nevyhodit jistě znáte.
Dále se zbavte toho, co už dávno není v módě. Není potřeba řešit, že vše musí být podle nejnovějších trendů, to ani náhodou, ale věci, které jsou vyloženě out a nevkusné u vás nemají co dělat.
Vyhoďte kabelky s odrbanými uchy, oloupanými rohy, bižuterii, která už zezelenala, zčernala, boty, které mají neopravitelně prošlapanou podrážku, okopané špičky, ulomený podpatek, ošoupané paty.
Nezapomeňte vyházet i veškeré spodní prádlo, které je vytahané, seprané a ztratilo barvu.

Tak…a když tohle vše máte, můžete vyrazit omrknou nové, jarní kolekce.. 

 



Žádné komentáře:

Okomentovat